לאה גולדברג

ציור של לאה גולדברג

לאה גולדברג היא המשוררת הכי טובה בעולם והאהובה עלי. השיר "האומנם" או בשמו הנוסף "את תלכי בשדה", הוא השיר האהוב עלי. לכן היה לי ברור שמתישהו אני אצייר קנבס של לאה גולדברג עם מילות השיר. השיר נכתב על ידי המשוררת לאה גולדברג בשנת 1943 והתפרסם כשיר ללא כותרת בספרה "מקדם ומאחר".  השיר נכתב בתקופת מלחמת העולם השניה ויש האומרים שגולדברג כתבה אותו כמעין תגובה וכביטוי של חדוות חיים פשוטה על אף המאורעות של אותם השנים. "האומנם עוד יבואו ימים בסליחה ובחסד?" ככה מתחיל שירה של גולדבר, ולמה בעצם שלא יבואו ימים ימים כאלה? אם רק נצליח להינות ממגע הגשם היורד על הגוף, ללכת בשדה ושירחב בנו השקט, נבין שהדברים הם פשוטים ומותר לנו לחיות ומותר לנו לאהוב, וכן רק ככה יגיעו ימי סליחה וחסד.

מה אפשר להגיד על ציור קנבס של לאה גולדברג

בציור אפשר לראות את הרישום המופרסם של לאה גולדברג שאוייר על ידי אריה נבון. רישום זה מופיע באוסף ספרי השירה של גולדברג ב- 3 כרכים בהוצאת ספריית הפועלים. מלבד לספריה של לאה גולדברג, אריה נבון אייר גם את ספריהם של משוררים נוספים כמו נתן אלתרמן, אברהם שלונסקי, חיים חפר, ש"י עגנון ועוד.

בציור הקנבס של לאה גולדברג ניתן לראות שורה מתוך השיר האומנם. בחרתי ב- word פונט שהיה נראה לי מתאים לתוכן הטקסט וגם אותו העתקתי בזכות הטכניקה שלי לצייר ציורים.  הרקע כולו נעשה על ידי צבע גועש כחול מהול בהרבה מאוד מים, הדבר איפשר לצבע פשוט "להחליק" על גבי הקנבס בקלות כך שגם נחסך צבע וזמן וגם קיבלנו מראה מיוחד לציור.

שיר של לאה גולדברג בשתי גרסאות שונות

אני אוהבת לשים בחלק הזה של הדף שירים. אז בחרתי כמובן לשים את הגרסה המוכרת של חווה אלברשטיין שבקולה המיוחד מצליחה לגמרי להעביר את אותן התחושות שגולדברג מעבירה אלינו בטקסט הנדיר והמדוייק שלה. בנוסף, מצאתי גרסה של נינט שלמרות האיכות הגרועה של ההקלטה, הייתי חייבת לשים אותה . וסליחה לשלומי סרנגה שגם לו יש גרסה מאוד מפורסמת לשיר הזה, חייבת להגיד שאף פעם לא התחברתי אליה..